Yoga

Inom yogan ses människan som en helhet. Kroppen och sinnet är i ett ständigt samspel och andningen har en central roll. Med hjälp av fysiska yogarörelser och andningsövningar och meditation kan du uppnå en balans mellan kropp, sinne och själ. En av nycklarna till detta är att vara närvarande i stunden, att vara mindful, alltså Mindful Movements.

Yogan är ett sätt att stilla våra sinnen i den för många så hektiska vardagen. Vi får en stund för oss själva, för eftertanke, och tid för att komma i kontakt med vårt sanna jag. Yoga ger livsglädje och energi genom rörelse och avslappning. Då vi delar erfarenheten i grupp kan vi även känna samhörighet med andra.

Mindfulness

Mindfulness, eller medveten närvaro, är att vara här och nu. Är du den som ältar det som varit eller ständigt planerar för framtiden? Kanske har du svårt att koncentrera dig och rikta din uppmärksamhet på det som händer? Mindfulness handlar om att vara närvarande i stunden utan att värdera det som sker och ta tillvara livet som det är, just nu. Genom acceptans och medkänsla kan vi se med nya ögon på tillvaron. Då du tränar mindfulness blir du alltmer medveten om hur dina tankar och känslor påverkar ditt liv och ser nya möjligheter att hantera olika situationer. 

Vi kan träna mindfulness genom att rikta uppmärksamheten på vår kropp och andning, och på många andra sätt i vardagen. Forskning visar att mindfulness får oss att må bättre både fysiskt och psykiskt genom att bl.a. minska stress och öka koncentrationsförmågan.Företaget Mindful Movements

Mindful Movements Ab startade sin verksamhet 2019 och drivs av mig, Johanna Höglund. Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och välbefinnande och vill hjälpa dig att hitta en balans i livet genom olika typer av träning både för kropp och sinne. Jag är utbildad Personal Trainer, yogalärare och mindfulnessinstruktör. Du hittar mera info om min utbildning nere på sidan. 

Då jag startade Mindful Movements bytte jag bransch för tredje gången och har tidigare haft olika arbetsuppgifter inom kulturväsendet och därefter arbetat med inköp och ekonomi på internationella företag. Jag är FM till utbildningen (historia och kulturvetenskaper) och har även studerat ekonomi.

Yoga och mindfulness är för mig ett sätt att leva som ger en inre frid och glädje. En ökad medvetenhet både om hur jag bemöter andra människor och mig själv hjälper mig på min väg i livet. Yoga och mindfulness handlar för mig om att hitta balans och fokus i vardagen.


Mindful Movements Studio

Mindful Movements vackra studio finns vid Inre Hamnen i centrum av Vasa. I studion tar jag emot tar jag emot PT-kunder, ordnar kurser, evenemang och workshoppar för mindre grupper med fokus på hälsa och välbefinnande.

Delta i verksamheten eller boka yoga, mindfulness eller motionsprogram i Mindful Movements Studio för egna tillställningar på arbetet eller fritiden, kanske kombinerat med ett möte. Utöver yogatillbehör finns även mötesutrustning för mindre grupper.Hur jag ser på yoga

I yogan förenas kropp, sinne och själ. Hathayogan hjälper oss att hitta en balans mellan kropp och sinne genom rörelse och andning. Vi rör oss i ett lugnt tempo och respekterar kroppens egna gränser. Samtidigt som rörligheten ökar blir vi starkare. Yogan är prestationfri och kan vara ett sätt att hantera stressen i vardagen.

Varje människa är unik och alla yogar på sitt eget sätt utgående från sina förutsättningar. Lektionerna i yoga hålls i små grupper för att ledaren ska hinna se och handleda varje deltagare, såväl nybörjare som längre hunna. Vi utvecklas i egen takt och olika varianter ges för att det ska finnas lagom med utmaningar för alla. Vi närmar oss olika yogapositioner stegvis, på ett tryggt sätt. Samtidigt känner vi in rörelserna i kroppen och märker hur varje dag är olika.

”The goal of the Integral Yogi is to have an easeful body, a peaceful mind, and a useful life.” – Sri Swami Satchidananda


Kontakta oss för offertKursledare

Johanna Tara Höglund

Johannas PT, Peter Hess® metod, yoga- och mindfulnessutbildning:

  • Integral Yoga® hatha-lärare: Integral Yoga 200-hour Teacher Training: Beginning Level, 2018 och Integral Yoga 170-hour Teacher Training: Intermediate Level, RYS 300, 2020 Yoga Alliance 
  • yogalärare från Finlands Yogaförbund, FYF®. Tillhör EUY. 2023
  • kurs i ”Accessible Yoga” som Jivana Heyman utvecklat för att göra yoga tillgänglig för alla, 2018
  • fördjupad kurs i Rajayoga
  • Instruktörsutbildning i mindfulness vid Mindfulnesscenter i Sverige (Steg 2, 2023 och påbyggnadsutbildningen Mindfulness och medkänsla, 2018)
  • Instruktörsutbildning i mindfulness (95 timmar) med fokus på arbetslivet, ledd av Antti-Juhani Wihuri (mind@work), 2019
  • Auktoriserad Personal Trainer (APT), utbildningen arrangerades av Trainer4You i Vasa, 2020
  • Peter Hess® Sound Massage Practitioner, 2023
  • Peter Hess® ljudbad I och II, 2022-2023