Jooga

Joogassa hallitsee kokonaisvaltainen ihmiskuva. Keho ja mieli ovat jatkuvasti vuorovaikutuksessa ja hengityksellä on keskeinen rooli. Fyysisten joogaliikkeiden ja hengitysharjoitusten avulla voit saavuttaa kehon, mielen ja sielun tasapainon. Yksi keino tähän on olla läsnä tässä hetkessä, tietoisessa läsnäolossa, eli Mindful Movementsissa.

Joogan avulla pyrimme hiljentämään mielemme monille niin kiireisessä arjessa. Saamme hetken itsellemme, pohtimiseen, ja mahdollisuuden ottaa yhteyttä omaan minäämme. Jooga antaa elämäniloa ja energiaa liikkumisen ja rentoutumisen kautta. Kokemusten jakaaminen toisten kanssa ryhmässä antaa myös yhtenäisyyden tunteen.


Mindfulness

Mindfulnessin kautta, tietoisella läsnäololla, pyrit olemaan läsnä tässä hetkessä. Vaivaako sinua asiat menneisyydestä tai suunnitteletko tulevaisuutta varten? Ehkä sinulla on vaikea keskittyä ja kiinnittää huomiosi nykyhetkeen? Mindfulness on olla läsnä tässä hetkessä arvostelematta asioita ja ottaa hetkestä kiinni. Hyväksymisen ja myötätunnon kautta voimme nähdä elämämme uusin silmin. Mindfulnessharjoittelun kautta tulet tietoiseksi siitä, miten ajatuksesi ja tunteesi vaikuttavat elämääsi ja samalla voit löytää uudet mahdollisuudet käsitellä eri tilanteita.

Mindfulnessia voi harjoitella mm. kiinnittämällä huomiota omaan kehoon ja hengitykseen, koska vain arjessa. Tutkimukset osoittavat, että mindfulness parantaa sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia mm. vähentämällä stressiä ja parantamalla keskittymiskykyä.Mindful Movements yrityksenä

Mindful Movements Ab aloitti toimintansa tammikuussa 2019 ja minä, Johanna Höglund, toimin yrityksen vetäjänä. Terveys ja hyvinvointi on aina kiinnostanut minua ja haluan jakaa muiden kanssa nämä minulle tärkeät aiheet, joogan ja mindfulnessin. Olen Integral Yoga® hatha-opettaja ja opetan joogaa myös Suomen Joogaliiton (SJL®) perusteiden mukaan. Olen Ruotsin Mindfulnesscenterin kouluttama mindfulnessohjaaja ja olen myös suorittanut mind@workin työelämäpainotteisen Mindfulness-ohjaajakoulutuksen.

Vaihdan alaa nyt kolmatta kertaa ja olen aikaisemmin toiminut ensin kulttuurialalla ja sen jälkeen työskennellyt kansainvälisissä yrityksissä osto- ja taloustehtävissä. Minulla on FM-koulutus (historia ja kulttuuritieteellisiä aineita) ja olen myös opiskellut taloustiedettä.

Jooga ja mindfulness on minulle elämäntapa joka antaa sisäistä rauhaa ja iloa. Lisääntynyt tietoisuus siitä, miten kohtaan toisia ihmisiä ja myös itseäni auttaa minua elämän polulla. Joogan ja mindfulnessin kautta voin löytää tasapainon ja lisää fokusta arkeen.


Mindful Movements Studio

Mindful Movementsin vastaremontoitu studio on lähellä Sisäsatamaa Vaasan keskustassa. Järjestämme terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kursseja, tapahtumia ja työpajoja pienille ryhmille.

Voit osallistua meidän kursseille ja tapahtumiin tai varata joogaa ja mindfulnessia Mindful Movementsin Studiossa omiin tilaisuuksiin työpäivän aikana tai vapaa-ajallasi, ehkä kokouksen yhteydessä. Pienille ryhmille meillä on tarvikkeita sekä joogaan että kokouksia varten.Näkemykseni joogasta

Joogassa keho, mieli ja sielu yhdistyvät. Joogan kautta löydät kehon ja mielen tasapainon liikkeen ja hengityksen kautta. Liikumme rauhallisesti ja kunnioitamme kehon omia rajoja. Voimistumme samalla kun liikkuvuus lisääntyy. Jooga on suoritusvapaa ja voi olla yksi keino käsitellä arjen stressiä.

Jokainen on ainutlaatuinen ja joogaa omalla tavallaan omien edellytyksiensä mukaan. Hatha-joogatunnit pidetään pienissä ryhmissä, jotta ohjaaja ehtii nähdä ja opastaa jokaista osallistujaa, sekä aloittelijoita että edistyneempiä. Kehitymme omassa tahdissa ja harjoittelemme eri muunnelmia, jotta kaikille olisi sopivasti haasteita. Lähestymme asteittain eri joogaliikkeitä turvallisella tavalla. Samalla kiinnitämme huomion liikkeiden tuntemuksiin kehossamme ja huomaamme miten joka päivä on erilainen.

”The goal of the Integral Yogi is to have an easeful body, a peaceful mind, and a useful life.” – Sri Swami Satchidananda


PYYDÄ TARJOUSKurssiohjaajat

Kursseja ohjaavat vasemmalta Michaela Finne (jooga), Johanna Tara Höglund (jooga ja mindfulness), Virpi Rohkea (TRE) ja Tarja Prema Storgård (jooga).


Johanna Tara Höglund

kokeili joogaa ensimmäistä kertaa opiskeluaikana 1990-luvulla ja on viime vuosien aikana osallistunut joogaretriitteihin ja joogannut säännöllisesti. Hän on myös mindfulnessohjaaja ja on ohjannut joogaa ja mindfulnessia tammikuusta 2019 lähtien.

Johannan jooga- ja mindfulnesskoulutus:

 • Integral Yoga® hatha-opettaja: Integral Yoga 200-hour Teacher Training: Beginning Level, RYS 200 Yoga Alliance
 • ohjaa myös Suomen Joogaliiton perusteiden mukaan, SJL®, kuuluu EUY:hyn (kaikki perusopinnot 1-4 suoritettu)
 • ”Accessible yoga”-kurssi, Jivana Heymanin kehittämä esteetön jooga
 • syventävä kurssi Rajajoogassa
 • mindfulnessohjaaja Ruotsin Mindfulnesscenterin kautta (Mindfulness Steg 1-ohjaaja ja jatkokoulutus Mindfulness ja myötätunto)
 • Antti-Juhani Wihurin, mind@work, työelämäpainotteinen Mindfulness-ohjaajakoulutus (95 tuntia)

Tarja Prema Storgårdilla

on oma yritys, Joogatupa Yogastuga Prema. Hän on kokenut joogan opettaja 20 vuoden oman harjoittelun jälkeen ja on opettanut joogaa 10 vuotta. Hän pitää kursseja sekä aloittelijoille että edistyneille, sekä ryhmässä että yksityisesti. Perinteisen hatha-joogan ohessa Tarja Prema on ohjannut äitiysjoogaa, ”Accessible yoga” ja pitänyt työpajoja esimerkiksi asanatekniikassa ja Pranayamassa. Lue lisää Tarjasta hänen Facebook-sivulla Prematar Jooga Vaasa.

Tarjan joogakoulutus:

 • Integral Yoga® hatha-opettaja: Integral Yoga 200-hour Teacher Training: Beginning Level
 • Integral Yoga 170-hour Teacher Training: Intermediate Level, RYS 300 Yoga Alliance
 • Suomen Joogaliiton joogaopettaja (kaikki perusopinnot ja syventävät opinnot suoritettu), SJL®, osa eurooppalaista EUY:tä.
 • ”Accessible yoga”-kurssi, Jivana Heymanin kehittämä esteetön jooga
 • syventävä kurssi Rajajoogassa
 • yin-jooga ohjaajakoulutus.

Michaela Finne

on koulutukseltaan ekonomi. Yksityisyrittäjänä hän aloitti kolme vuotta sitten. Hän toimii markkinointikonsulttina ja tapahtumien tuottajana, mutta on myös erittäin sitoutunut ja arvostettu ryhmäliikuntaohjaaja jo 13 vuoden kokemuksella. Michaela löysi joogan maailmaan asuessaan New Yorkissa v. 2013 ja sen jälkeen hän on kouluttautunut Les Millsin Body Balance -ohjaajaksi sekä ilma- ja Hatha-joogaopettajaksi (RYT 200). Syksyllä 2020 hän aloittaa yinjooga-tunnit Mindful Movementsin Studiolla.